Prăjitură cu miere şi nucă




Ingrediente
130-150 mililitri lapte
1 linguriţă drojdie uscată
200 grame zahăr
350 grame făină
1 ou
80 grame unt topit
sare
250-300 grame nuci măcinate
5 linguri miere
ulei pentru uns tava
1 gălbenuşuri pentru uns
Mod de preparare

Laptele se amestecă cu 2 linguriţe de zahăr şi drojdia şi se lasă la cald 10-15 minute..
Făina se amestecă cu oul, sare, compoziţia de lapte şi se amestecă bine. Se adaugă untul topit şi se frământă bine. Se lasă la dospit o oră.
În acest timp se pregăteşte umplutura.
Nuca măcinată se amestecă cu zahărul şi mierea şi se amestecă bine.
Aluatul se împarte în 4 bucăţi. Din fiecare bucată se va întinde o foaie în tava în care se va coace prăjitura.
Se unge tava cu ulei, se pune o foaie, apoi se adaugă 1/3 din compoziţia de nucă.
Se alternează foile cu compoziţie de nucă, ultima fiind o foaie, care se unge cu gălbenuş de ou.
Se lasă 10 minute să se odihnească. Se coace la 180 grade timp de 30-40 de minute.
Se porţionează după ce s-a răcit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu