Reteta prajitura kinder bueno


Reteta prajitura kinder bueno

Ingrediente prajitura
400 g crema de ciocolata din comert
250 g biscuiti simpli
250 g frisca
o lingura cacao

Pentru blat
8 albusuri
10 linguri zahar
2 linguri ulei
5 linguri pesmet
un praf de copt
120 g miez de nuca

Pentru crema
8 galbenusuri
un plic budinca de cocos sau de vanilie
250 g zahar
3 linguri faina
500 ml lapte
un pachet margarina
2 linguri cacao
Mod de preparare reteta

Bati albusurile spuma tare cu zaharul, adaugi uleiul treptat si incorporezi pesmetul cu praful de copt amestecand de jos in sus.

Torni compozitia intr-o tava imbracata cu hartie de copt unsa cu putin ulei. Pui miezul de nuca taiat bucatele deasupra si introduco tava la cuptor, la foc mic, pana-si schimba usor culoarea. Scoti blatul din cuptor, desprinzi hartia si, cat este fierbinte, intinzi crema de ciocolata.

Pentru crema, amesteci toate ingredientele, mai putin margarina si cacaua, si le fierbi, la foc mic, pana se ingroasa.

Lasi sa se raceasca foarte bine, dupa care incorporezi margarina moale si imparti crema in doua.

Una ramane galbena, iar a doua o mixezi cu 2 linguri de cacao.

Peste blatul cu crema de ciocolata pui crema galbena, asezi biscuitii unul langa altul si intinzi crema cu cacao.

Acoperi cu frisca si presari cacaua. Dai la rece 2-3 ore inainte sa o servesti.



Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu