Reteta prajitura boema


Ingrediente prajitura
2 cani ulei
2 cani apa
2 cani zahar
3 pliculete vanilie
esenta de rom
lamaie rasa
1 cana nuci macinate
3 linguri cacao
faina cat cuprinde
2 plicuri de glazura de ciocolata
500 ml frisca
200 g ciocolata de menaj

Sirop
200 ml apa
100 g zahar
Mod de preparare reteta

Pentru blat se pune pe foc apa, zaharul, uleiul si cacao pana se topeste zaharul, apoi se lasa la racit 5 min, dupa care se adauga faina, nuca pisata si mirodenile si se obtine o compozitie ca si cea de chec. Se da la cuptor pentru 15-20 de min.

Siropul se face din 200 ml de apa cu 100 g de zahar se da in cateva clocote apoi se lasa la racit.

Pentru crema de ciocolata se pune la bain-marie ciocolata cu 200 ml frisca lichida, apoi se da la frigider pentru 40 de minute dupa care se scoate si se mixeaza.

Pentru decor se bate frisca si se rade putina ciocolata.

Ansamblarea: blatul racit se taie in patrate se insiropeaza, apoi se toarna glazura facuta dupa instructiunile dupa plic se lasa la rece 30 de min, apoi cu un pos se pune crema de ciocolata in forma de cerc apoi frisca tot cu un pos si ciocolata rasa pe deasupra sau grilaje de ciocolata.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu