PRAJITURA CU NUCA



PRAJITURA CU NUCA

Ingrediente: 8 oua, 400 g zahar, 2 linguri de cacao, 1 lingura apa, 5 linguri faina, 2 maini de nuci macinate, 1 pachet margarina, 6 linguri apa, 50 g unt, 100 g zahar, 2 linguri cacao.

Pentru aluat, 6 albusuri se bat spuma cu 250 g zahar; se aduga sase galbenusuri, doua linguri de cacao, o lingura apa, cinci linguri faina, doua maini de nuci macinate. Se amesteca cu telul prin rasturnare si se pune in tava la copt.

Pentru crema, doua oua intregi, cu 150 gr zahar; se fierb pe baie de aburi pana se ingroasa ca o smantana. Dupa ce s-a racit se pune margarina si esenta de vanilie.

Pentru glazura, sase linguri apa, 100 gr zahar, 2 linguri cacao, se fierb pana se ingroasa. Se ia de pe foc, se amesteca circular cu 50 g unt.
Aluatul se taie in 2 foi, se umple cu crema, si apoi se pune glazura fierbinte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu