Prajitura cu mere



Avand cateva mere mai ponosite ( mici, cu pete si mult prea acre pentru a fi mancate ca atare ), m-am gandit ca e momentul oportun pentru a face o prajitura . Aveam motiv: se stricau merele si era pacat... :))))
Ingrediente
Pentru aluat:

3 oua(daca o faceti de post nu mai puneti oua)
o cana si jumatate cu zahar
o ceasca de ulei
un praf de copt
faina cat cuprinde

Pentru compozitia de mere:

6-7 mere
zahar ( in functie de cat de acre-s merele )
2 linguri cu scortisoara


Timp de preparare Timp de preparare: sub 60 minute
Mod de preparare reteta Prajitura cu mere

Am curatat merele de portiunile stricate si am indepartat cotorul . Partea sanatoasa am dat-o pe razatoare. Am turnat peste marul ras o cana cu zahar si am pus totul pe foc mic, mestecand continuu, pana a scazut siropul lasat de mar. Pentru aroma, am adaugat si scortisoara ( 2 linguri ).

Am lasat deoparte si am inceput sa fac aluatul :

Am spart cele 3 oua si le-am amestecat energic cu zaharul ( am folosit telul para ). Am adaugat o ceasca ( mai mare) cu ulei amestecand continuu, apoi am pus faina si praful de copt. Faina am adaugat cate putina, pana am obtinut o coca destul de tare, dar care sa curga , pentru a-si lua singura forma tavii.

Am uns tava cu ulei si am pudrat-o cu faina. Am turnat in tava 60 % din compozitia de aluat , lasand sa se uniformizeze ( ne ajutam si de o lingura sau de mana unsa cu ulei ).

Peste aluat turnam merele , pe care le acoperim cu restul de aluat. Fiind unul de consistenta moale, m-am folosit de un posh pentru a nu ramane zone neacoperite. Dam tava la cuptor cca 20-30 minute, pana se rumeneste prajitura deasupra.

Pudram totul cu zahar si scortisoara, lasam sa se raceasca putin si portionam.

Aluatul se coace foarte bine, fiind unul fraged , usor sfaramicios.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu