Tort cu nuca


ngrediente

2 pahare de nuca macinata
3 linguri de cacao
2 pahare de zahar
4 linguri de pesmet fin
un virf de cutit de bicarbonat
3 linguri de rom
7 oua
coaja de lamiie
1 pachetel cu zahar vanilat
1/2lingurita de sare

crema de ciocolata
Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu zaharul, sarea si romul pina ce creste amestecul si se ingroasa. Adaugati pesmetul, zaharul vanilat, nuca, praful de copt, cacaua, coaja de lamiie, si la sfirsit albusurile batute spuma tare. O forma de tort se unge cu unt, puneti compozitia si dati la cuptor cu foc mic.
Cand blatul este gata,il scoateti, il taiati in jumatati in latime. Umpleti foile si decorati tortul cu crema de cacao pregatita din: 1 litru de lapte, 3 linguri de cacao, 2 linguri de faina, 5 linguri de zahar, 1 plic
cu zahar vanilat, putina frisca si unt. Se pune faina, zaharul si cacaua intr-o cratita, amestecati-le si turnati cite putin laptele, amestecand continuu. Asezati cratita pe foc, amestecati pana cand compozitia se ingroasa, apoi o lasati sa se raceasca. Adaugati untul. Cu aceasta garnisiti si decorati tortul, punind la sfirsit frisca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu