
Tort in trei culori
Ingrediente:
2 1/2 cani faina,
1 lingura praf de copt,
1/2 lingurita de sare,
1 1/4 cesti lapte batut,
4 albusuri,
1 1/2 cesti de zahar granulat alb,
1/2 ceasca (1 stick) unt nesarat,
1 lingurita extract de vanilie,
gel rosu si albastru colorat, pasta.
Mod de preparare:
1. Incalziti cuptorul la 350 ° C. Luati 3 vase si presarati in fiecare cate o lingura de faina.
2. Pentru a face prajitura: Cerneti impreuna faina, praful de copt si sarea. Amestecati impreuna laptele batut si albusurile de ou intr-un bol mediu. Intr-un castron mare separat, folositi un mixer electric pentru a amesteca impreuna untul si zaharul; bateti la viteza medie pentru 3 minute sau pana cand amestecul devine o spuma usoara. Bateti in extract, apoi adaugati o treime din amestecul de faina si bati in continuare la viteza medie. Bateti in jumatate din amestecul de lapte batut si ou, apoi bateti in jumatate din restul de ingrediente uscate pana la omogenizare. Adaugati restul de lapte batut si de oua, apoi adaugati ultimele ingrediente uscate. In cele din urma, bateti aluatul 2 minute pentru a va asigura ca acesta este bine omogenizat. Impartiti aluatul in mod egal in cele trei boluri. Doua castroane de aluat: unul rosu inchis si unul de culoare albastru inchis. Aaugati un pic de culoare la un moment dat pana cand ajungeti la nuanta pe care o doriti.
3. Coaceti pentru 20 – 25 de minute, incercandu-le cu o scobitoare din cand in cand. Dupa ce scoateti de la cuptor lasati la racit pentru cca 5 minute, apoi acoperiti cu frisca cu ajutorul unui cutit.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu