Tort de ciocolata
Ingrediente:
» 250 g pricomigdale;
» 200 g unt;
» 150 g alune;
» 50 g nuca;
» 100 ml lichior de portocale;
» 400 g frisca;
» 4 linguri cu apa;
» 800 g ciocolata menaj;
» doua linugri cu ulei;
» o portocala.
Mod preparare:
Se zdrobesc pricomigdalele si se amesteca cu 100 g unt topit si 100 g alune. Se imbraca o forma de tort cu folie metalica si se intinde pasta pe aceasta folie, se preseaza bine si se pune la rece.
La bain-marie se topesc 700 g ciocolata menaj cu 3-4 linguri de apa. Se ia vasul de pe foc, se adauga alunele ramase (macinate), nuca pisata si restul de unt, lichiorul de portocale si coaja rasa de portocala. Frisca se amesteca usor cu crema rece si se toarna peste blat. Se pune la frigider.
A doua zi se rastoarna tortul pe un platou, astfel incat crema sa fie deasupra. Cu un cutit incalzit in apa fierbinte se netezesc marginile tortului. Ciocolata ramasa se topeste cu doua linguri cu ulei in bain-marie si se toarna deasupra cremei, ca o glazura.
Timp: preparare - 90 minute.
Recomandare:
Tortul se poate imbraca si in frisca.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu