Bulgari de cafea la gheata
Ingrediente:
Ingrediente pentru 4 portii:
» 250 ml lapte;
» 250 ml frisca;
» 6 galbenusuri;
» 50 g zahar;
» 150 g ciocolata cu lapte;
» 50 g ciocolata amaruie;
» 50 ml espresso tare;
» 40 ml lichior de migdale (Amaretto);
» 40 ml coniac.
Mod preparare:
Etapa I: Se incalzeste laptele cu frisca. Galbenusurile se bat cu zahar in bain-marie. Se toarna treptat laptele si se bate cu telul. Nu se lasaa sa fiarba!
Etapa II: Ciocolata cu lapte se topeste in bain-marie si se lasa sa se racoreasca putin; se inglobeaza in crema de ou.
Etapa III: Se omogenizeaza inauntru espresso, Amaretto si coniac. Se raceste amestecand, in baie de apa rece. Se da la congelator 4 ore. La intervale de 30 minute se amesteca, pentru a nu se forma cristale, se inglobeaza ciocolata amaruie rasa. Se pun in cesti cate 3 portii de inghetata si se presara boabe de cafea.
Timp: preparare - 50 minute; rece - 4 ore.
Valoare calorica:
Se tine la congelator 4 ore. Cca 700 calorii/portia.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu