Prajitura cu ciocolata si visine
Ingrediente:
2 foi blat tort (puteti face un tort amandina si il taiati in doua parti),
350 ml smanatana ptr frisca,
50 g cacao,
150 g zahar,
200 g ciocolata menaj,
70 g unt,
1 esenta rom
visine fara samburi.
Ingrediente pentru finisare:
1 plic glazura duo (de la Dr Oetker)
bomboane decorative.
Pentru blat home – made:
6 albusuri,
3 galbenusuri,
180 g zahar,
120 g faina,
30 g cacao,
75 ml ulei.
Mod de preparare:
Preparati mai intai crema : Puneti intr-o cratita zaharul si untul si lasati sa se topeasca pana da in clocot; dati deoparte, adaugati cacao si ciocolata si amestecati pana se topeste ciocolata. Lasati toata aceasta compozitie sa se raceasca putin, aproximativ 15 -20 min, apoi adaugati peste frisca batuta, apoi lasati la racit din nou. Peste una din foile de blat turnati jumatate din crema racita, o nivelati puneti peste visinele scurse de samburi, iar in final acoperiti cu cealalta jumatate de crema. Asamablati prajitura adaugand si foaia a doua de blat, apoi turnati glazura topita peste. Decorati cum doriti cu bomboanele decorative.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu