Prajitura cu nuci si cafea
Ingrediente pentru blat:
- 6 oua mari
- 150g zahar
- 150g nuci tocate
- 2 linguri cacao
- 100g faina
- ½ lingurita praf de copt
- ½ lingurita scortisoara
- ½ lingurita esenta de vanilie
- ½ lingurita esenta de rom
Mai intai incingem cuptorul la 180°C si tapetam cu unt si hartie de copt o tava mare pentru prajituri (25x38cm cred ca avea a mea). Separam apoi albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare impreuna cu zaharul, cu mixerul la viteza medie timp de 3 minute, apoi la viteza mare alte 10 min sau pana avem o spuma densa si lucioasa, in care zaharul nu se mai simte deloc. Adaugam galbenusurile pe rand, amestecand dupa fiecare. Apoi renuntam la mixer si trecem la spatula pentru a incorpora amestecul de faina, cacao, scortisoara si praf de copt, apoi esentele de vanilie si rom si la final nucile tocate.
Turnam compozitia in tava pregatita si o dam la cuptor 30-35 min sau pana trece testul scobitorii.
Ingrediente pentru crema:
- 250g unt la temperature camerei
- 250g zahar pudra vanilat
- 2 pliculete ness
- 2 linguri apa calda
- 1 galbenus de ou
- 100g nuci tocate
Mai intai frecam untul cu zaharul, cu mixerul la viteza mare, pana nu se mai simt deloc granulele de zahar si avem o crema foarte fina. In crema punem ness-ul dizolvat in apa si amestecam bine. Adaugam apoi si galbenusul si amestecam bine, iar la final nucile tocate. Crema va fi destul de densa si o intindem in strat uniform peste blatul racit complet.
La final nu ne ramane decat sa decoram prajitura cu cipsuri de ciocolata, ciocolata data pe razatoare sau sa o pudram cu cacao. Daca nu doriti sa folositi ness, puteti sa folositi in locul lui Inka sau cacao, insa daca alegeti verianta cacao, e bine as puneti si un strop de esenta de rom pentru un plus de aroma. Prajitura se pastreaza la frigider si se taie numai inainte de servire. E foarte aromata si racoroasa, grija mare insa la persoanele alergile la nuci
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu