Prajitura cu nuci si cafea

Ingrediente pentru blat: - 6 oua mari - 150g zahar - 150g nuci tocate - 2 linguri cacao - 100g faina - ½ lingurita praf de copt - ½ lingurita scortisoara - ½ lingurita esenta de vanilie - ½ lingurita esenta de rom Mai intai incingem cuptorul la 180°C si tapetam cu unt si hartie de copt o tava mare pentru prajituri (25x38cm cred ca avea a mea). Separam apoi albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare impreuna cu zaharul, cu mixerul la viteza medie timp de 3 minute, apoi la viteza mare alte 10 min sau pana avem o spuma densa si lucioasa, in care zaharul nu se mai simte deloc. Adaugam galbenusurile pe rand, amestecand dupa fiecare. Apoi renuntam la mixer si trecem la spatula pentru a incorpora amestecul de faina, cacao, scortisoara si praf de copt, apoi esentele de vanilie si rom si la final nucile tocate. Turnam compozitia in tava pregatita si o dam la cuptor 30-35 min sau pana trece testul scobitorii. Ingrediente pentru crema: - 250g unt la temperature camerei - 250g zahar pudra vanilat - 2 pliculete ness - 2 linguri apa calda - 1 galbenus de ou - 100g nuci tocate Mai intai frecam untul cu zaharul, cu mixerul la viteza mare, pana nu se mai simt deloc granulele de zahar si avem o crema foarte fina. In crema punem ness-ul dizolvat in apa si amestecam bine. Adaugam apoi si galbenusul si amestecam bine, iar la final nucile tocate. Crema va fi destul de densa si o intindem in strat uniform peste blatul racit complet. La final nu ne ramane decat sa decoram prajitura cu cipsuri de ciocolata, ciocolata data pe razatoare sau sa o pudram cu cacao. Daca nu doriti sa folositi ness, puteti sa folositi in locul lui Inka sau cacao, insa daca alegeti verianta cacao, e bine as puneti si un strop de esenta de rom pentru un plus de aroma. Prajitura se pastreaza la frigider si se taie numai inainte de servire. E foarte aromata si racoroasa, grija mare insa la persoanele alergile la nuci

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu