Cozonac cu vanilie
Pentru aluat
2 kg faina
500 g zahar
6-8 galbenusuri
50 g drojdie
1 litru lapte
200 ml ulei
coaja rasa de la 2 lamai
vanilie
putina sare
Pentru umplutura
4 albusuri
4 linguri de zahar
2 plicuri zahar vanilat
1 esenta vanilie
preparare Cozonac cu vanilie
Preparare in doi timpi.
Timpul unu : prepararea aluatului
pentru inceput ne vom ocupa de maiaua care trebuie sa fie pufoasa . Astfel scoate din dulapul bunicii o mica ceasca de ceai, unde desfacem pliculetul de drojdie peste laptele indulcit si caldut ingrosat cu 4 linguri de faina. Lasam astfel maiaua sa creasca.
Luam o ceasca de ceai si frecam galbenusurile cu sare pentru a se innegri.
Pasul urmator : un bol de dimensiuni mari ! In acest bol adaugam peste faina si laptele incalzit, continutul de la punctul 1 si de la punctul doi . Se framanta bine pana cand suntem in posesia unui aluat consistent , si adaugam ulei pana cand vom avea o structura omogena. Si depozitam la loc cald pentru a creste. Aceasta actiune poarta denumirea de « a lasa la dospit ».
Depozitam in recipientele de gatit bine infainate, fiecare placa de coca rulata( intinsa pe masa de lucru, intinsa cu sucitorul si presarata cuumplutura de la sectiunea « timpul doi : preparare umplutura ») . se tine la cuptor timp de 40 minute apoi se depoziteaza in debara.
Timpul doi : Preparare umplutura
albusurile depozitate le batem pana cand acestea devina o masa spumoasa si omogena
adaugam treptat zahar si avem grija ca acesta sa se incorporeze masei spumoase
decoram placa de coca, apoi o rulam asa cum am mentionat la subpunctul 4 de mai sus.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
RăspundețiȘtergere