Prăjitură tăvălită
N e c e s a r e :
Blat:
50g unt;
200g zahăr;
2 linguriţe zahăr vanilat;
200ml lapte;
1 ou;
350g făină albă;
1 plic praf de copt;
Sirop:
200g unt;
200g zahăr;
4 linguri cacao;
200ml lapte;
1 esenţă rom.
P r e p a r a r e :
Pentru blat untul se bate spumă.
Se adaugă zahărul şi zahărul vanilat şi se amestecă.
Apoi se adaugă oul (eu am pus 2 ouă căci am făcut cantitate aproape dublă, aşa de mult de ne place!).
Se toarnă laptele şi se omogenizează.
Se pune şi făina împreună cu praful de copt şi se amestecă bine.
Se pune compoziţia pentru blat într-o tavă cu hârtie de copt şi se dă la cuptor, la foc mediu aproximativ 30-40 minute.
După ce e copt blatul se lasă puţin la răcir şi se taie cuburi.
Pentru glazură se topeşte untul.
Se adaugă zahărul şi se amestecă până se topeşte.
Apoi se pune cacao.
La sfârşit se toarnă şi laptele şi esenţa de rom. Se lasă puţin siropul să se răcească înainte de a-l folosi.
Se ia fiecare cub de blat şi se trece prin sirop. Nu se lasă mult pentru că se îmbibă repede.
Apoi se tăvăleşte fiecare bucată în nucă de cocos sau în nucă.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
E printre preferatele mele......I like it!!!
RăspundețiȘtergere