Reteta cozonac cu nuca

Va recomand o reteta de cozonac ca la mama acasa cu nuca. Ingrediente: 1kg.faina griu, 4oua, 1lamaie, 200gzahar, 50g drojdie, 400g,lapte, 125g margarina ieftina 50g ulei, sare cit iei pe virful celor 3 degete. Aceasta este cantitatea pentru aluatul de cozonac. Mod de preparare; se face primadata maiaua intr-ocana,unde se baga drojdia,2lingurite de zahar 2lapte caldut,2faina. Se amesteca totul bine pina devine o crema .Se lasa la dospit la loc caldut pina creste.daca creste tepoti apuca de framintat.Cum procedezi;pui faina pe o planseta s-au chiar pe masa faci gaura la misloc pui ouale numai galbenusul cadaca pui si albusul devine cleios si greoi si nu il lasa sa creasca zaharul,coja de lamaie,sarea maiaua,si laptele.Framinti cu grija pina incorporez tot. Dupa aceia rupi cu mina margarina si o incorporez si pe ia. Dupa ce ai framintat bine iei un caus cu mina de ulei si mai framinti pina inghite si uleiul acela.Aluatul il dai deoparte si faci umplutura astfel;miez de nuca macinat 400g poate fi macinat in masina de carne .Deci pui albusul intr-un vas il amesteci cu mixerul pui 150g zahar ,amesteci la viteza mica dupa care pui miezul de nuca ,si 2 sticlute de rom,2 lingurite de cacao.totul vine amestecat bine. Daca este putin grosuta umplutura mai adauga putin lapte Atentie nu faceti prea subtire sa curga din cozonac.Acum iei tavile si le ungi cu ulei si le tapetez cu faina.daca sunt potrivite iti ies 3 cozonaci la cantitatea sus mentionata .daca sunt mai mari doar 2.Acum iei aluatul si il imparti in 3 ,dupacare fiecare la rindul iei mai odata in total 6 bile de aluat. Iei primele 2 indreptul tau si intinzi pe rind foile cu sucitorul.Deci prima foaie o ungi si o rulezi,o pui intr-o parte si faci cea dea 2 foaie la fel,dupa care le pui paralele una linga cealalta si le impletesti ca pe jnur.Iei cozonacul gata format si il pui in tava .Acolo il lasi sa creasca in forma facuta de impletit. Dupa ce creste il ungi cu un ou batut cu pene ,pui un pic mac si zahar presarat deasupra si dai la cuptorul care a fost incalzit in prealabil si ii reglez mai incet.ingredientele pentu umplutura sant aparte de cele de aluat.cozonacu se incearca cu un pai sa vezi daca ieste copt.Daca se lipeste de pai mai trbuie lasat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu