Placinta cu branza dulce si stafide


» Pentru foi:

1 pachet margarina;
150 ml apa;
20 g drojdie;
1 praf de sare;
1 lingurita miere;
faina cat cuprinde.

» Pentru umplutura:

700 g branza dulce;
4 oua;
3 pliculete zahar vanilat;
250 g zahar;
100 g stafide.


Mod preparare:
Pentru foi: se pune intr-un castron mai mare margarina si praful de sare. Intr-un pahar de 150 ml, se pune drojdia cu o lingurita de miere si se amesteca pana la dizolvare. Paharul respecitv se completeaza cu apa calduta si se adauga peste margarina. Se presara faina si se framanta cu mana pana se obtine un aluat de consistenta potrivita. Aluatul se acopera cu un servet de bucatarie si se lasa sa creasca, intr-un loc caldut, 1-2 ore.

Intre timp, se pregateste umplutura. Intr-un castron, se pune branza, ouale, zaharul vanilat si zaharul, apoi se amesteca pana se obtine o compozitie omogena.

Aluatul se imparte in doua jumatati. Din prima jumatate, pe o planseta presarata cu faina, se intinde o foaie de marimea tavii in care se coace placinta. Se asaza in tava, in care a fost pusa o hartie de copt. Deasupra se pune un strat de umplutura, care se uniformizeaza pe toata suprafata. Se presara cu stafide. Peste stratul de umplutura se pune foaia preparata din restul de aluat. Se introduce in cuptorul incalzit si este gata cand incepe sa se rumeneasca deasupra. Timpul de coacere este de aproximativ 40-45 de minute. Se scoate tava din cuptor, se inveleste cu un prosop curat de bucatarie si se lasa sa se odihneasca 30 de minute. Se presara cu zahar pudra, se taie in bucati si se asaza pe platou.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu