Sufleu de ciocolata amaruie



Ingrediente:
Ingrediente pentru 6 portii:
» unt pentru forme;
» 1 lingura unt sau margarina;
» 100g ciocolata amaruie;
» 100g zahar;
» 3 linguri lichior de cirese, coniac sau suc de merisoare;
» 8 oua la temperatura camerei;
» 1 lingura zahar pudra.

Mod preparare:
Etapa I: Se incinge cuptorul la 230º C. Se ung 6 forme de sufleu cu 1/4 l continut si se asaza intr-o tava cu margine inalta.
Etapa II: Se toaca ciocolata marunt. Se asaza doua cratite pentru bain-marie una in alta, in cea de jos se da apa in fiert la foc mare. Se reduce focul si se topeste ciocolata in cratita superioara. Se adauga 4 linguri de zahar si lichiorul si se amesteca bine cu ciocolata.
Etapa III: Se ia cratita de sus si se pune deoparte. Se despart ouale, se amesteca galbenusurile, se adauga apoi la ciocolata si se amesteca pana cand s-a omogenizat. Se lasa compozitia de ciocolata sa se raceasca putin.
Etapa IV: Se bat ouale spuma cu mixerul intr-un vas inalt. Se adauga treptat zaharul ramas si se amesteca in continuare pana cand s-a format o spuma tare. Se incorporeaza cu atentie spuma la compozitia de ciocolata, mai intai un sfert, apoi si restul.
Etapa V: Se imparte compozitia de ciocolata unifrom in forme si se coace 12-15 minute, pana cand a crescut (nu se deschide cuptorul intre timp!). Se presara cu zaharul pudra si se serveste imediat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu